All for Joomla All for Webmasters

Сигурността в училище

Сигурността в училище

Сигурността в училище

Докато политици и експерти се опитват да намерят правилните решения дебатирайки, относно решенията за епидемична вълна на насилие в училищата, дискусията за това как да повишат сигурността в нашите училища се превърна в основен приоритет за родителите и преподавателите. Когато мислим за сигурността на училищата, ние смятаме и големите инвестиции и кое би било най-полезно за реализация. Има 3 начина, по които технологията може да се използва, за да направи нашите училища по-безопасни незабавно:

1.

Контрол на достъп

Контрол на достъп

Контролът на достъпа е метод, с който се ограничава достъпа до училището или до определени вътрешни помещения или стаи. В училищата контролът на достъпа е процес, чрез който на потребителите се предоставя достъп до сградата или определени райони. Може да се използва и за ограничаване на достъпа до оборудване или информационни системи.

При системите за контрол на достъпа, на потребителите трябва да им представят необходимите права за достъп преди да имат възможност да използват тази система. Тези права могат да бъдат в много форми, но тези, които не могат да бъдат маниполирани, осигуряват най-голяма сигурност.

Например: чип карта може да действа като контрол на достъпа и да предостави на приносителя достъп до сградата. Тъй като това удостоверение може да бъде прекопирано или дори откраднато, това не е сигурен начин за справяне с контрола на достъпа.

По-сигурен метод за контрол на достъпа включва двоен метод за верификация. Лицето, което желае достъп, трябва да използва веднъж чип картата и втори фактор за потвърждаване на самоличността. Вторият фактор може да бъде код за достъп, ПИН код или дори биометрично четене, като отпечатъци от пръсти, отпечатване на дланите или разпознаване на лице.

2.

Домофонни системи

Домофонна система

В повечето случаи, училищата, нямат системи за директна комуникация между класната стая, администрацията и сигурността. Съвременните двупосочни дмофонни системи предоставят възможност за иницииране на незабавни аварийни известия и сигнали по време на ситуация на насилие. Използвайки компактно персонално устройство с паник бутон, в рамките на секунди едновременно с класната стая и персонала по сигурността можете да изпратите предупреждение, като използвате визуални сигнали и възпроизвеждате предварително записани гласови съобщения със специфични инструкции.Домофнните системи мога да бъдат полезни и за посетители на училището. Вместо да получат директен достъп, ако охраната е ангажирана с други задачи. Посетителите ще бъдат длъжни да позванят на предварително определени служители отговарящи за външни лица, за да кажат с каква цел са в училището.

3.

Видеонаблюдение

Видеонаблюдение

Трябва да се има предвид, че сегашната система за видеонаблюдение трябва да бъде част от сигурността на всяко училище. Способността за визуално наблюдение на всички точки за достъп до сградата, съчетана със стабилна система за съхранение, може да помогнат за преразглеждане на всеки инцидент, който се случва в училище.В такъв момент видеонаблюдението би било от жизненоважно значение за предотвратяването на следващ такъв, както и за разследването на минали инциденти. Друг същесетвен проблем, който би могъл да бъде отстранен е именно записването с видеонаблюдение на хора извеждащи домашните си животни в дворните пространства на училището.

Сигурността в училище

В SYB, нашите представители са на разположение да отговорят на всички въпроси,свързани със сигурността в училище.Те ще ви помогнат да осигурите необходимата сигурност за вашето училище, използвайки тези достъпни технологични решения. Предлагаме безплатни оценки на сигурността при поискване.

One thought on “Сигурността в училище

  1. Веселина Б says:

    Здравейте дами и господа,
    Казвам се Веселина Балджиева и съм административен директор в Образователен комплекс \”Стоян Сариев\” Пловдив.Сградата има два входа.
    Искаме да поставим устройства на тези две врати. Трябват ни 200 чипа. Към едната врата ни трябва и домохон ца дистанционно отваряне.
    barak********@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *