All for Joomla All for Webmasters

Видеонаблюдение през интернет


Видеонаблюдение през интернет

Системи за видеонаблюдение през интернет

Клиентите често се питат как да следят през интернет охранителните си камери,когато са далеч от дома или офиса. В края на краищата, хората водят забързан начин на живот, влизат и излизат от работа,отиват на почивки,имат постоянни ангажименти. Точно поради тази причина инвестирането в монтаж на видеонаблюдение е от решаващо значение за безопасността на вашият дом или бизнес. Въпреки че, през поголямата част от времето, не сте в състояние да сте на мястото, където имате инсталирани камери, вие винаги имате достъп до тях. Едно от основните предимства на видеонаблюдението, което предлагаме е, че не се ограничавате с гледането на вашите камери само на място. Напредъкът в технологиите за видеонаблюдение позволява да гледате вашите камери за сигурност от всеки компютър или смартфон с интернет връзка.

Кратко въведение в термина „видеонаблюдение през интернет“

Syb-bg.com очертава основните компоненти на отдалеченият достъп до камерите Ви и използването на мобилното приложение. Тук ще намерите всичко, което трябва да знаете, за да започнете да гледате вашите охранителни камери от всяка точка на света.

Какво представлява видеонаблюдение през интернет за компютри/лаптопи?

Видеонаблюдението през интернет позволявва на потребителите да гледат на живо своите камери на компютър или лаптоп от всяка точка на света с достъп до интернет. За да гледате вашите камери, просто въведете IP адреса на вашият DVR (записващо устройство) в интернет браузъра. Това се извършва чрез DDNS и port – forwarding, което ще обсъдим по-подробно в следващата част от статията. Веднъж след като конфигурирате DDNS и port-forwarding и получите IP адрес за преглед онлайн, можете да започнете да гледате вашите камери за сигурност.

Какво представлява управлението на видеонаблюдение през интернет за мобилни телефони?

Отдалеченото наблюдение на камерите през мобилно устройство отвежда видеонаблюдението на съвсем ново ниво. Някои производители на камери предлагат безплатни мобилни приложения, които ви дават възможност да преглеждате и управлявате камерите си от смартфон или таблет с операционна система IOS или Android. Тези приложения ви позволяват да разглеждате едновременно няколко камери, да контролирате настройките на PTZ камерите си. Да гледате и да търсите в архивирани записи. Да възпроизвеждате събития и много други неща. Както при отдалеченото гледане през лаптоп или компютър, така и тук имате нужда от интернет достъп и IP адрес. Управлението на камерите през мобилно устройство е идеално за потребители, които са в непрекъснато движение.

Каква е разликата между отдалеченият достъп през мобилно устройство и компютър/лаптоп?

Общото между отдалеченият достъп през мобилно приложение и компютър/лаптоп е, че ви трябва интернет връзка. Основните разлики са възможностите за ползване. Отдалеченият достъп през компютър/лаптоп ви дава по-голям контрол върху камерите, когато става въпрос за управление на настройките и запис на видео. Ако проверявате вашите бизнес камери от вашият дом или хотел от компютър или лаптоп, обикновено имате по-надеждна и сигурна интернет връзка. Мобилното приложение изисква план за данни на смартфона и може да загуби връзка в зони без покритие. Но и това също е въпрос на лични предпочитания. Ако ползвате интернет предимно на вашия смартфон, тогава мобилното приложение е правилният избор за вас.

Как може да ви помогне видеонаблюдението през интенрет?

Наблюдението на камерите чрез отдалечен достъп или мобилно приложение не изискват да сте “на място”,за да гледате и управлявате всяка от вашите камери за сигурност. Не се ограничавате само с управление на една камера от разстояние. Повечето приложения за видеонаблюдение осигуряват едновременно гледане и опции на няколко екрана,така че да можете да проверите всичките си охранителни камери. Управлението извън обекта е изключително удобно, тъй като имате свободата да идвате и да си отивате от обекта си, без да се налага да се притеснявате за собствеността си. Например отдалеченият достъп е страхотен, когато сте на почивка. Ако имате две или три камери инсталирани в дома си, можете да продължите да наблюдавате своето имущество. Можете също да получавате известия по имейл, ако камерите ви установят движение или намеса.

Видеонаблюдението през интернет никога не е било по-лесно!

Тук ще разгледаме основните функции на видеонаблюдението през интернет и начините, с които това е възможно. За пример ще покажем някои основни функции на видеонаблюдението, което предлагаме на промоционална цена. Системата за видеонаблюдение е HikVision, а софтуера е IVMS-4200 за настолни компютри/лаптопи и IVMS-4500 за мобилни телефони ( Android И iOS).

Основни функции на IVMS-4200:

Видеонаблюдение през интернет
Основен изглед – В този изглед може да виждате камерите си в реално време, като имате опция да настройте различни варианти за изглед на камерите.

видеонаблюдение през интернет
Отдалечен плейбек – В този изглед имате опция да преглеждате вашите записи от разстояние. Всичко което е записано на хард диска на DVR-а (Записващото устройство) може да бъде достъпено и прегледано по дни, часове, минути и секунди дори. В този изглед, също така може да свалите желания от Вас запис.

Видеонаблюдеие
Конфигуриране на устройства – В тази графа от софтуера се добавят всички записващи устройства (DVR-и NVR-и или IP камери). Удобството на този софтуер е, че ако имате повече от 1 обект, ще имате възможност да ги разглеждате като едно цяло.

Основни функции на IVMS-4500:

видеонаблюдение през интернет
От тази опция на вашия телефон ще имате достъп до камерите ви в реално време.


От тази опция в апликейшъна за вашия телефон, ще имате достъп до записите на вашите камери.

Видеонаблюдение
Тук се записват всички настройки на вашите камери.

Какви настройки са необходими за да може да виждате вашите камери от разстояние?

Най-важното нещо за видеонаблюдение през интернет е отварянето на портове на вашия рутер. За да се стигне до този момент обаче, трябва да настроите статично IP на вашия DVR/NVR/IP камера. За целта ще използваме пример отново с марката HikVision. В момента, в който включите вашата система за видеонаблюдение към локалната мрежа може да стартирате приложението SADP Tool. С негова помощ ще получите достъп до камерата/DVR-а и ще може да въведете IP адрес. Освен него обаче имате достъп и до конфигурирането на портовете. По подразбиране са порт 80 за използване през браузър и 8000 за използване през някой от горе опоменатите софтуери. Опитайте се да измислите ваши портове, които ще помните. След като имате вътрешен IP адрес и необходимите портове, трябва да влезе в настройките на Вашия рутер. Намерете функцията Port Forwarding. Като добавите двата порта за конкретния IP адрес, вие на практика ще окажете пътя към системата за видеонаблюдение.

Повечето записващи устройства вече имат и опция за визуализация през P2P връзка. Префесионалния ни опит обаче показва, че това не е надежден вариант. Причината за това нещо е, че в този случай сте зависими и от интернета на фирмата производител на системата за видеонаблюдение. Казано по друг начин – ако производителя на системата има проблем с интернета (което се е случвало НЕ веднъж), то и вие самите няма да имате достъп до камерите си.

Заключителни думи

Това което прави видеонаблюдението през интернет, толкова благориятно е именно факта, че отговаря на вашето натоварено ежедневие. Правилно конфигурираната система за видеонаблюдение през интернет ви дава възможност за достъп в реално време до вашия дом или офис – ден и нощ.

За да научите повече за системите за видеонаблюдение през интернет или пожелаете да изпълним професионално монтаж на видеонаблюдение – не се колебайте да се свържете с нашия екип!

6 thoughts on “Видеонаблюдение през интернет

  • Save Your Business LTD says:

   Здравейте,
   Извиняваме се за закъснението, но на кратко да Ви обясним защо не може да гледате повече от 24 часа записи.
   Ако използвате приложението IVMS-4500 ( телефонно приложение), то самия софтуер е създаден да връща интервали от по 24 часа.
   За сметка на това обаче имате опции да избирате различни дни и часове
   Например: Отивате на “Отдалечен плейбек” или “Remote Playback”( не знаем на какъв език използвате приложението). След това натискате “+” на първото прозорче и като Ви отвори меню с избор на камера имате на първите два реда диапазон за записите. Първият е “От:” или “From” – тук трябва да зададете дата и час, от които искате да гледате запис. Автоматично полето “До:” или “To:” се променя с 24 часа напред.
   Надяваме се да сме били полезни.
   Поздрави!
   Екипът на фирма Сейв Йор Бизнес ЕООД

 1. Любо says:

  Здравейте. Защо не мога да гледам отдалечено записите на DVR ра. Камерите ги гледам от всякъде през интернет но плебек не.? Благодаря

 2. Нели says:

  Здравейте! Ако бъде изключен рутера, няма да мога да виждам в реално време на мобилното устройство, нали? А какво ще виждам в този момент? Мога ли през мобилното устройство да проверя някъде кога е била прекъсната връзката и за колко време? Благодаря предварително!

 3. Мария Корсемова says:

  Здравейте, закупих си IP скрита камера, направих и настройките и мога да я гледам онлайн. Не успявам да я настроя за записване на Сд картата, когато съм извън дома.

 4. Й. Ненкова says:

  Здравейте. Купих IP CAMERA модел Q1A-ZA-5MP, която я монтирах в с.Касилаг, общ.Радомир. Използвам Рутер на А1. В тази връзка имам няколко въпроса:
  1.За да мога да управлявам камерата от София трябва ли да използвам същия рутер от същия оператор за връзка с интернет.
  2.Поставих CD карта 128 GB в слота на камера но не знам как да задействам камерата да прави запис. Какво трябва да направя. Какво трябва да направя и за да гледам записите.
  С уважение: д-р Ненкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *